I kø for Friluftsskole

Morten DåsnesYmse

Friluftsskolen – vårt morsomme og rimelige ferietilbud for 10-13-åringer – har spredd seg med rekordfart rundt om i Norge. I løpet ett år har antall Friluftsskoler økt med over 60 prosent.

Det er stor pågang! I fjor sto barn over hele Norge i kø for å være med på nysatsingen, og nå har vi økt tilbudet fra 100 til over 160 skoler på bare ett år. Skolene som går nå i juni og begynnelsen av juli er helt fullbooket, men det er fortsatt noen ledige plasser før skolen starter i august, sier leder for Barnas Turlag i DNT, Kristin Oftedal.

Senker terskelen

DNT og Friluftsrådene står bak Friluftsskolene, og målet er å gi flere barn mulighet til å oppleve hvor morsomt og sosialt det er å være ute i naturen på fritida. Alle som deltar får en grunnleggende innføring i friluftsliv. Friluftsskolene arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager i barnas nærmiljø.

– Vi ønsker å senke terskelen, slik at flere barn blir introdusert for friluftslivet og vil ha flest mulig med på skolene. Derfor har vi gjort det så rimelig som mulig, en uke koster mellom 500 og 1000 kroner per barn, takket være millionstøtte fra Sparebankstiftelsen til utstyr, forteller Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.

Vil tenne friluftsgnisten

Nå er sommerens friluftsskoler i full gang, så er det en liten pause midt i juli, før de starter igjen i august. I løpet av året arrangeres 162 Friluftsskoler, og over 3500 barn kommer til å delta i år. Arrangørene håper og tror at friluftskolen kan være med å tenne en friluftsgnist i barn rundt om i landet.

Barna får utfordringer og oppgaver som de vil oppleve at de får til. Enten de lærer seg å padle, klatre til toppen av et tre eller fikser å sove i telt, vil de kjenne på en god og viktig mestringsfølelse i etterkant, sier Oftedal i DNT.

Ta gjerne turen ut til en Friluftskole nær dere